Kul och utmanande träning med Fluiball!

Fluiball är den första träningsbollen med en varierande mängd vätska inuti. Vattnets instabilitet och oberäknelighet gör att dessa bollar ger dig en högintensiv neuromuskulär träning. För att balansera bollen krävs många små stabiliserande rörelser, vilket tvingar dig till en mycket högre muskulär aktivitet än när du utför övningar med en vanlig träningsboll.

Vätskan i bollen ger varje övning en helt ny dimension genom att skapa instabilitet i varje rörelse. En Fluiboll är ett fantastiskt roligt alternativ till den klassiska medicinbollen, som ger dig helt nya utmaningar i dina gamla övningar.

Hur använder jag en Fluiball?

En fluiboll är en mjuk och greppbar boll och ett mycket funktionellt träningsredskap som kan ersätta dina ordinarie vikter. Du kan kasta den, lyfta den eller slänga den i golvet utan att varken boll eller golv tar någon skada. Bara genom att stå stilla och försöka balansera bollen i handen aktiveras många små stabiliserande muskler. Använd din fluiball inomhus, utomhus eller i poolen.

Du kan träna ensam i olika styrkeövningar eller tillsammans med en träningskompis där ni skickar bollen mellan er i olika övningar. Aldrig tidigare har det varit roligare att träna med en boll!

Genom att bollarna har olika viktklasser och diameter kan du själv välja en boll som passar din träning och dina förutsättningar. De olika bollarna skiljs tydligt åt genom varierande härliga färger och olika storlekar.

Oavsett vilken modell du väljer kommer bollen att utmana dig i din träning på helt nya sätt!

En Fluiball ger dig en mycket allsidig och funktionell träning. Med en Fluiball blir även de tuffaste träningsövningar roliga och behagliga.

Följande områden kan du förbättra genom träning med en Fluiball:


Styrka – dynamisk träning som stärker armar, axlar, ben och coremuskulatur.
Rörlighet – med bollens instabilitet tränas rörelser och inte enstaka muskler.
Balans – genom instabilitet får du en intensiv balansträning i varje rörelse.
Uthållighet – med helkroppsövningar förbättrar du kondition och uthållighet.
Hållning – inre muskler aktiveras som stärker och stabiliserar coremuskulaturen.

 

Anta utmaningen och ha kul med din nya träningsboll!

Vad kan jag träna med en Fluiball?

Här hittar du våra olika Fluiballs: