3118. 3 december 2020

Intervju: Namelle - Artist & Influencer

Namelle vill genom sin musik inspirera med ett positivt mindset och en vardag med träning.

Elin Namnieks är verksam som artist & låtskrivare under namnet Namelle. Hennes musik har beskrivits som "Sassy Electro Pop" med en unik röst och låtar som verkligen fastnar. Namelle har gjort hundratals spelningar och rest runt i världen för att skriva låtar, spela in i studios och ha konserter. Läs mer om Namelle på hennes hemsida.

Lyssna på Namelles musik här!

Vad vill du förmedla med din musik?

Jag vill väcka känslor. Pepp, sorg, ilska, självsäkerhet, glädje. Jag vill att man ska kunna lyssna på mina låtar och känna igen sig och applicera texterna på det man själv går igenom för stunden. Att min musik är ett soundtrack till någons dag helt enkelt.

Vem hämtar du inspiration från i ditt låtskrivande? 

När det gäller koncept och ämne för låten så går jag oftast till mina egna tankar och känslor, då låtskrivandet är som en dagbok för mig. Gällande ljudbilden så inspireras jag väldigt mycket av låtskrivaren och artisten Jon Bellion.

Vilket är ditt bästa träningstips?

Att även det lilla gör skillnad. Man ångrar aldrig ett träningspass, så oavsett hur trött och seg jag är brukar jag åtminstone ge mig ut på promenad för att få frisk luft och ny energi! 

Vilken är din favoritträningsform?

Förr tyckte jag att alla som höll på med löpning var tokiga men nu har jag också fallit pladask för träningsformen och anser det numer som den bästa! Jag gillar att man kan göra det vart som helst och man kan bara köra direkt istället för att behöva klara sig igenom den "jobbiga" transportsträckan till gymmet först.

Hur ser en vanlig träningsvecka för dig ut?

Löppass på 5-6km på måndagen, simning på tisdagen, styrkepass onsdag och torsdag, simning på fredagen och ett långdistanspass på 10km under helgen. 

Vilka träningsövningar kör du hemma?

Jag älskar resistant bands och använder det en hel del vid hemmaträningen. Benövningar som squats och utfall är alltid lika jobbigt och funkar suveränt att köra både med och utan vikter. 

Vad innebär ett liv i balans för dig?

Att kombinationen av jobb, träning och umgänge fördelas tidsmässigt på ett sätt som ger energi istället för att ta. När man väl fått in rutin på träningen så är det inte något jobbigt för mig, utan en viktig nyckel till att jag ska ha tillräckligt med energi för att orka vara mitt bästa jag när jag jobbar och umgås med vänner. Om jag tar hand om mig själv och ser till att jag mår bra så kommer det vara lättare för mig att ta hand om de omkring mig. 

Vem motiverar dig i din träning? 

Mina bästa vänner Mollie och Isabelle är riktigt envisa när det kommer till träning, och det finns inget som motiverar mig mer än att träna tillsammans med dem. Tyvärr bor vi inte i samma stad för tillfället så jag försöker pusha mig själv och föreställa mig att de står och hejar på mig! 

Har du något mål med din träning och i så fall vad? 

Jag hade anmält mig till Göteborgsvarvet 2020 som tyvärr blev inställt, så i våras hade jag stort fokus just på distanslöpning och att utvecklas inom det. De senaste månaderna har jag haft hård dansträning inför inspelning av musikvideos men nu när det är avklarat så ska jag bara se till att komma tillbaka till mina vanliga träningsrutiner. Mitt långsiktiga mål med träningen är att vara stark och frisk länge, och kunna åldras med stil. 

Bästa träningsredskapet från Träningsgrossisten och varför?

Träningsband helt klart. Så smidiga att ta med sig överallt för nån som mig som vanligtvis reser väldigt mycket. Funkar lika bra på hotellrummet som på stranden och hemma.

 

"Om jag tar hand om mig själv och ser till att jag mår bra så kommer det
vara lättare för mig att ta hand om de omkring mig."

Namelle

 

Foton: Jolina Näs 

Namelles träningsredskap från Träningsgrossisten

Vill du se mer av Namelle?

Namelle på Instagram