3182. 15 mars 2021

Träning med Battle Ropes

En träningsform vi tror du kommer älska!

Har du undrat lite över de där långa repen på gymmet? De kallas för battle ropes och är ett träningsredskap som verkligen kan ge dig explosiv träning för hela kroppen och gör att din puls rusar iväg!

Gillar du HIIT-träning?

Att träna med ett battle rope är i allra högsta grad en form av HIIT-träning som hjälper dig att förbränna fett samtidigt som du har roligt.

Ett battle rope är ett perfekt träningsredskap att ha hemma. Bor du i hus med trädgård kan du enkelt dra fram repet och dra det runt ett träd eller något annat som står stadigt. Vill du ha en fast plats till ditt battle rope kan du montera ett fäste så du alltid är redo att köra! Ett battle rope passar lika bra att träna med utomhus som inomhus.

Lätt att ta med ut i naturen

Ska du resa iväg är det enkelt att slänga ner ditt rep i en väska och ta med. Kanske du vill träna i parken tillsammans med en vän? Ditt battle rope kan lätt hänga med!

Nedan kan du läsa mer om varför träning med ett Battle Rope kanske är något för dig. Se också några exempel på några av de vanligaste övningarna du kan göra med ditt rep.

5 fördelar med att träna med ett battle rope:

 • Du tränar hela kroppen
  När du gör upprepade rörelser så ökar du din kondition, explosivitet och styrka. Genom att aktivera axlar, armar, rygg och bål får du träning för hela kroppen på köpet.

 • Liten risk för skador
  Då du gör funktionella rörelser utan tunga vikter får du skonsam träning och därmed låg skaderisk.

 • Stabil träning för bålen
  I all träning med battle ropes är det viktigt att du håller en aktiverad bål hela tiden. Detta gör att du använder i princip alla muskler i bålen som annars kan vara svåra att aktivera.

 • Tränar upp din rörlighet
  När man styrketränar är ofta fokus på isolerade muskelgrupper som kan göra dig lite stel. Genom att träna med battle ropes aktiverar du många muskler och får bättre rörlighet i dina axlar som då också får effekt på resten av kroppen.

 • Rolig variation
  Du kan variera din träning genom att vara utomhus och inomhus. Varför inte stå och svettas utomhus och njuta av den friska luften? Med ett battle rope får du oändligt med möjligheter till din träning som ständigt utmanar.

 

 

7 utmanande battle rope övningar

Enkla repslag
Ställ dig höftbrett med böjda ben ner i squatposition. Håll ryggen rak och spänn magen. Ta tag i repen och sänk explosivt ner dem i växlande rörelser med en arm i taget så det bildas vågor av repen. Repetera!

Dubbla repslag
Ställ dig i samma position som i förra övningen. Nu tar du tag i repen och slår explosivt ner dem i marken samtidigt så det bildas vågor. Repetera!

Hoppande repsmällar
Samma utgångsläge som tidigare övningar med en ände av repet i var hand. Samtidigt som du slår ner repen i marken så hoppar du så högt du kan och lyfter repen över huvudet mellan slagen. Landa i en knäböj. Repetera!

Höga knän med rep
Ta tag i ändarna av dina rep. Håll armarna rakt upp ovanför ditt huvud. Växla nu med att göra klassiska höga knän samtidigt som du håller kvar armarna ovanför huvudet! Hur många orkar du?

Jumping Jacks med rep
Ställ dig med benen lätt isär. Ta tag i ändarna i ditt rep. Hoppa sen ut med benen samtidigt som du lyfter ut armarna upp längs sidorna. Riktigt tuff övning att få till tekniken på med repen men en riktig pulshöjare!

Stående rotation med rep
Ställ dig lite bredare än höftbrett. Ta tag i ditt rep med båda händerna och håll dem tätt ihop. Swinga repet från sida till sida med spänd mage.

Uppercuts med rep
Ställ dig i samma position som i tidigare övningar. Ta tag i repen med händerna ovanifrån. Växla armarna med bestämda slag från låren upp mot din haka.